Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Könnyed húsvéti húsleves

Hozzávalók

400 g sárgaborsó (konzerv)
2 kanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
2 darab paradicsom
2 darab sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
tk
500 g PICK Békebeli füstölt sertésfrikandó
1 tk őrölt fekete bors
1 darab babérlevél
1 tk majoranna
1 tk szárított kakukkfű
2 l víz
5 szelet rozskenyér
1 darab egész angol zeller
1 tk friss kakukkfű

Leírás

Ha szeretnél húsvétkor is odafigyelni a kalóriákra, akkor próbáld ki hagyomásos receptjeid “light” verzióját. Egy kis módosítással a bőséges húsleves is igazítható a tudatos táplálkozáshoz, próbáld ki receptünket!

Elkészítés

1

Öblítsük le a sárgaborsót, szűrjük le egy szitán, borítsuk közepes méretű lábasba és öntsük rá a vizet. Főzzük körülbelül 15 percig, ekkor vegyük el a tűzről.

2

Kockázzuk fel a hagymát, a fokhagymát és a többi zöldséget. Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt hozzávalókat, a kakukkfüvet és a majoránnát is. 8-10 percig pirítsuk, időnként megkeverve, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.

3

A puhára főtt zöldségekhez keverjük hozzá a sárgaborsót, és az egészet szedjük át egy lábasba. Bőrözzük le a füstölt húst, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, és a babérlevéllel együtt tegyük a lábasba.

4

Fűszerezzük sóval és fekete borssal. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük kb. 1,5 órán át, néha megkevergetve. Amikor a sárgaborsó kezd szétfőni, a levesünk is sűrűbb lesz. Tálalás előtt a babérlevelet halásszuk ki a levesből.

5

Díszítsük vajon megpirított kenyérkockákkal, és szórjuk meg friss kakukkfűvel, valamint aprított zellerrel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4