Receptek Főételek Húsos ételek Könnyed húsvéti húsleves

Hozzávalók

400 g sárgaborsó (konzerv)
2 kanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
2 darab paradicsom
2 darab sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
tk
500 g PICK Békebeli füstölt sertésfrikandó
1 tk őrölt fekete bors
1 darab babérlevél
1 tk majoranna
1 tk szárított kakukkfű
2 l víz
5 szelet rozskenyér
1 darab egész angol zeller
1 tk friss kakukkfű

Leírás

Ha szeretnél húsvétkor is odafigyelni a kalóriákra, akkor próbáld ki hagyomásos receptjeid “light” verzióját. Egy kis módosítással a bőséges húsleves is igazítható a tudatos táplálkozáshoz, próbáld ki receptünket!

Elkészítés

1

Öblítsük le a sárgaborsót, szűrjük le egy szitán, borítsuk közepes méretű lábasba és öntsük rá a vizet. Főzzük körülbelül 15 percig, ekkor vegyük el a tűzről.

2

Kockázzuk fel a hagymát, a fokhagymát és a többi zöldséget. Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt hozzávalókat, a kakukkfüvet és a majoránnát is. 8-10 percig pirítsuk, időnként megkeverve, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.

3

A puhára főtt zöldségekhez keverjük hozzá a sárgaborsót, és az egészet szedjük át egy lábasba. Bőrözzük le a füstölt húst, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, és a babérlevéllel együtt tegyük a lábasba.

4

Fűszerezzük sóval és fekete borssal. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük kb. 1,5 órán át, néha megkevergetve. Amikor a sárgaborsó kezd szétfőni, a levesünk is sűrűbb lesz. Tálalás előtt a babérlevelet halásszuk ki a levesből.

5

Díszítsük vajon megpirított kenyérkockákkal, és szórjuk meg friss kakukkfűvel, valamint aprított zellerrel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4