Hozzávalók

1 csipet tengeri só
40 dkg finomliszt
2 dl tej
25 dkg burgonya
2 darab tojás
1 tk porcukor
2 dkg élesztő
1 csipet őrölt fehérbors
½ csipet őrölt kömény
1 csipet ételízesítő

Leírás

0,5 dl langyos tejben, simára keverjük az élesztőt, és hozzáadjuk a porcukrot is. Letakarva, langyos helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a tojássárgájákkal, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán, tiszta konyharuhával letakarva, duplájára kelesztjük. Újra átdolgozzuk, és kettévesszük. Vajazott formába rakjuk, és 30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4