Hozzávalók

2 darab tojás
40 dkg finomliszt
3 dl tej
2 tk sütőpor
3 gerezd fokhagyma
10 dkg trappista sajt
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
½ szál parasztkolbász

Leírás

A lisztet összekeverem a sütőporral, együtt átszitálom, majd félreteszem. Közepes méretű, a színharmónia érdekében borvörös, nagyobb keverőtálban felverem a tojást. Hozzáadom apránként a tejet, az olajat, majd kisebb fejű fakanállal jól összekeverem. Apránként belekeverem a lisztet, simára. Ha még megrögzötten nokedli állományú, kevés tejet öntök bele. Hozzáadom a kolbászt, a sajtot, amelyet hosszabb ágú villával szétaprózgatok a masszában, majd átkeverem. Az állagnak épphogy a kanálról lefolydogálósnak-rázogathatónak kell lennie. Meózom, ha kell, kevés sóval kínálom (cseppet érezhető legyen). Begyújtom a sütőt és forróra előmelegítem. A muffin tepsit kibélelem a rakottas papírkosárkákkal. Kanállal jó háromnegyed részéig megtöltöm a tésztával. Tetejére sajt és kolbászkarika kerül. Sütőben megsütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4