Receptek Levesek Kolbászos lencseleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
2 darab sárgarépa
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
2 darab babérlevél
0.3 kg lencse
1 kanál őrölt pirospaprika
1 szál füstölt kolbász (füstölt)

Leírás

A lencsét beáztatjuk előző este.Leszűrjük és hideg vízbe feltesszük főnni.Babérlevéllel,sóval és borssal. Ha már puhul mehet bele a darabokra vágott kolbász és 10 percig főzzük. Majd beletesszük a kis darabokra vágott sárgarépát, a paprikát, és ízlés szerint sózzuk.Kevés olajat melegítünk és beletesszük a fűszerpaprikát,elkeverjük majd a leveshez adjuk. Ha megfőtt a lencse, hozzáadjuk a habarást(liszt+víz simára keverve) és ízlés szerint tejölt és tejszínt. Miután mindez összefőtt, hozzáadjuk a petrezselyem levelet és egy fedővel lefedjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4