Receptek Desszertek Sütést igénylő Kókuszos palacsinta áfonyalekvárral

Hozzávalók

2 darab tojás
20 dkg finomliszt
dl tej
1 tk sütőpor
10 dkg kristálycukor
1 tk étolaj
15 dkg kókuszreszelék
1 üveg áfonyadzsem

Leírás

A lisztet egy edényben keverjük el sóval és a közepébe csináljunk mélyedést. Keverjük össze a tejet és a tojást, majd adjuk hozzá a liszthez (alaposan dolgozzuk össze és adjuk hozzá a vajat is), majd tegyük félre egy órára. Kisütés előtt, újra jól keverjük össze. Egy olajozott serpenyőben, 1-1 szedőkanálnyi tésztából, kb. 15 cm átmérőjű palacsintákat süssünk (rövid ideig, magas hőn, mindét oldalát jól megpirítva). Forraljuk fel a tejet (keverjük bele a cukrot és a kókuszt), majd állandóan keverve, főzzük sűrűre. Vegyük le a tűzről és tartsuk melegen. A kész palacsinta egész felületét, kenjük be a töltelékkel, majd háromszögre hajtjuk. Az áfonyalekvárt kikeverjük vízzel és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4