Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először a mézes lapot készítjük el. A hozzávalókat a liszt kivételével, gőz felett összefőzzük, majd a tűzről levéve, pár perc hűtés után a liszthez öntjük, és összekeverjük. Jó kemény, omlós masszát kell kapnunk, amiből 2 db, 21 centis lapot sütünk. Ez gyorsan, pár perc alatt megsül. Ha nagyobb lapot sütöttünk, akkor egy 21 centis tortaformával ki lehet szúrni, a még meleg lapot. A piskótához felverjük a tojásfehérjéket, kemény habbá, majd a tojássárgáját a cukorral, kifehéredésig keverjük. A vizet hozzáadjuk, és tovább keverjük. Jöhet a szódabikarbónával elkevert kakaós liszt és a keményre felvert tojáshab. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ezen sütjük meg a piskótalapot. A piskótát hosszában, 4 egyenlő csíkra vágjuk (legalábbis nekem elég szokott lenni a 4 csík). A krémhez, a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a margarint a porcukorral, habosra kavarjuk. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Az egyik mézes karikára kenünk a krémből. Utána fogjuk az egyik piskótacsíkot, megkenjük krémmel, és csigavonalban feltekerjük, majd a tortalap közepére állítjuk. A többi piskótacsíkot is sorban kenjük, és a középsők köré tekerjük, amíg a mézes lapot befedi. Ha kész, az egész tetejére kenünk egy kis krémet, majd rátesszük fedőlapként, a másik mézes lapot. A tortát körbekenjük krémmel, felnyomjuk felvert tejszínnel és narancsdarabokkal díszítjük.