Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
50 dkg sertéscomb
kg kocsonyahús

Leírás

A jó kocsonya, a sertés porcos, bőrös, enyvanyagokban gazdag részeiből készül. A hozzávalókat gondosan megtisztítjuk, a bőröket megkaparjuk. Ha szükséges, megperzseljük. Ezután annyi vízben, hogy bőségesen ellepje, a sertéscombbal, a megtisztított zöldségekkel, a hagymával, a fokhagymával együtt, sóval és egész borssal ízesítve feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a képződött habot, majd lassan, gyöngyöztetve, mintegy 4 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha a leve a felére apadt és a csontokról a hús, meg a bőr, szinte magától leválik. Ezután levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk és a tetejéről leszedjük a felesleges zsírt. A kocsonyát leszűrjük, a benne főtt húsokat kisebb darabokra vágjuk és elosztjuk a tányérokban. Rámeregetjük a leszűrt kocsonyalevet és hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4