Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
50 dkg sertéscomb
kg kocsonyahús

Leírás

A jó kocsonya, a sertés porcos, bőrös, enyvanyagokban gazdag részeiből készül. A hozzávalókat gondosan megtisztítjuk, a bőröket megkaparjuk. Ha szükséges, megperzseljük. Ezután annyi vízben, hogy bőségesen ellepje, a sertéscombbal, a megtisztított zöldségekkel, a hagymával, a fokhagymával együtt, sóval és egész borssal ízesítve feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a képződött habot, majd lassan, gyöngyöztetve, mintegy 4 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha a leve a felére apadt és a csontokról a hús, meg a bőr, szinte magától leválik. Ezután levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk és a tetejéről leszedjük a felesleges zsírt. A kocsonyát leszűrjük, a benne főtt húsokat kisebb darabokra vágjuk és elosztjuk a tányérokban. Rámeregetjük a leszűrt kocsonyalevet és hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4