Receptek Főételek Húsos ételek Klaszikus töltött káposzta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
2 kanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
30 dkg rizs
3 kanál őrölt pirospaprika
1 kg darált sertéshús (sertéscomb)
1 fej savanyú káposzta (közepes)

Leírás

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját, majd óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket. A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk és felfőzzük. 30-35 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ). Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet pirítunk benne, majd a tűzről levéve, pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, majd 2 evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés). Rászűrjük a káposztára és ha felforrt, el is zárhatjuk. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4