Receptek Desszertek Sütést igénylő Klasszikus piskótatekercs

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
1 csipet sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
12 dkg kristálycukor
10 kanál baracklekvár
12 dkg finomliszt

Leírás

A tojások sárgáját a cukorral, meg a sütőporral, nagyon habosra (szinte fehérre) kikeverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet, meg a tojásfehérjékből vert kemény habot, vigyázva, nehogy a hab összetörjön. Alaposan kizsírozott, kilisztezett tepsiben (vagy tortaformában, ha tortának szánjuk) sütjük, de kibélelhetjük a tepsit selyempapírral is. Ha a piskóta megsült, 2 percig a már eloltott, de még meleg sütő ajtajában állni hagyjuk, majd deszkára borítjuk. Ha papírral béleltük a tepsit, a papírt nedves ruhával megsimítva, lehúzzuk róla. Csak hidegen vágjuk ketté, vagy félbe, aszerint, hogy mit akarunk belőle készíteni és csak utána töltsük meg. Ha piskótatekercs készül belőle, a tésztát konyharuhára borítjuk és még melegen, ki-be tekerjük, majd összesodorva hagyjuk kihűlni, így nem törik, ha a töltés után összetekerjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása