Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojások sárgáját a cukorral, meg a sütőporral, nagyon habosra (szinte fehérre) kikeverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet, meg a tojásfehérjékből vert kemény habot, vigyázva, nehogy a hab összetörjön. Alaposan kizsírozott, kilisztezett tepsiben (vagy tortaformában, ha tortának szánjuk) sütjük, de kibélelhetjük a tepsit selyempapírral is. Ha a piskóta megsült, 2 percig a már eloltott, de még meleg sütő ajtajában állni hagyjuk, majd deszkára borítjuk. Ha papírral béleltük a tepsit, a papírt nedves ruhával megsimítva, lehúzzuk róla. Csak hidegen vágjuk ketté, vagy félbe, aszerint, hogy mit akarunk belőle készíteni és csak utána töltsük meg. Ha piskótatekercs készül belőle, a tésztát konyharuhára borítjuk és még melegen, ki-be tekerjük, majd összesodorva hagyjuk kihűlni, így nem törik, ha a töltés után összetekerjük.