Receptek Főételek Húsos ételek Klasszikus pacalpörkölt

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 darab zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
1 csipet majoranna
10 dkg zsír
5 kanál sűrített paradicsom konzerv
1 csipet őrölt kömény
3 kanál őrölt pirospaprika
2 kg pacal

Leírás

A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk, a tetejéről. 30 perc főzés után lehűtjük, és arasznyi darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban, vagy olajban megfonnyasztjuk, fűszerezzük pirospaprikával, majorannával, köménymaggal. Beletesszük a fokhagymát, a paradicsompürét, majd jól elkeverjük. A megfűszerezett hagymát rövid ideig pároljuk, majd beletesszük a darabokra vágott pacalt, sózzuk, és kevés vízzel felengedjük. Fedő alatt, időnként kevés vízzel felengedve, 2-3 órán keresztül főzzük. Mielőtt megpuhult, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Még 25 percig - amíg a paprika és a paradicsom megpuhul - főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4