Receptek Főételek Húsos ételek Kisalföldi vaddisznópörkölt

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
½ kg vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl száraz vörösbor
2 darab babérlevél
5 dkg őrölt pirospaprika (nem csípős)
zöldpaprika (csípős)
10 szem borókabogyó
1 kg vaddisznócomb

Leírás

A friss, vagy előző nap kiolvasztott vaddisznóhúst jól megmossuk, majd kicsi kockákra vágjuk. Olajban, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Nem kavarjuk, csak rázogatjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük és tovább pároljuk. A borókabogyót és a babérlevelet hozzáadjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat és erős paprikát. Ha már majdnem kész (2 -3 óra lassú tűzön), kiszedjük belőle a zöldségeket (a finnyásabbak az borókabogyókat is). Az ételt készre főzzük, tejföllel, galuskával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4