Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg finomliszt
3 darab tojás
10 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 ízlés szerint tejszínhab
1 ízlés szerint meggy

Leírás

Összegyúrunk 30 dkg finomlisztet, 12 dkg Rama margarinnal, 10 dkg porcukorral, 3 tojássárgájával, csipetnyi sóval, meg egy tasak vaníliás cukorral. Hűvös helyen, legalább 1 óráig pihentetjük, de még jobb, ha egy éjjelen át. Másnap 2 mm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval vagy éles szájú pohárral korongokat szúrunk ki belőle. Mindegyikkel kibélelünk 1-1 kis kerek, mély formát. A forró sütőben addig sütjük, amíg a tészta aranysárga nem lesz. Ezután megtöltjük kockára vágott gyümölccsel és tejszínhabbal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4