Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A húst megmossuk, leszárítgatjuk. Utána egyenként, lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb, nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ráadásul ha hideg, szebben lehet majd bundázni is. A töltelékhez, a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, a mustárral, meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre (kb. 15 percre) a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen, mert ez a következő lépés. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis kolbászokká hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére, rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük. A töltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba, meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk és bő, forró olajban megsütjük.