Receptek Desszertek Sütést igénylő Kétszínű fonatos kalács

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 kg finomliszt
5 dl tej
15 kanál étolaj
4 kanál kakaópor
50 g élesztő
30 szem édesítőszer

Leírás

Keverőtálban a lisztet és a sót összekeverjük. Az élesztőt fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A maradék tejben az édesítőt feloldjuk, majd az olajjal együtt, a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, és jól kidagasztjuk. A tésztát kettévesszük, felét összedolgozzuk, 1,5 dl tejben feloldott 4 evőkanál kakaóval. Letakarva, meleg helyen, a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítva átgyúrjuk, mindkét tésztát két részre osztjuk, és mindegyikből hosszú, vékony kígyót sodrunk. Egy-egy színt egymásra fektetünk, és befonjuk. A végén, a fonatok végét összesodorjuk, és behajtjuk a kalács alá. 200 °C-ra előmelegített sütőben, mintegy 40 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4