Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Keverőtálban a lisztet és a sót összekeverjük. Az élesztőt fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A maradék tejben az édesítőt feloldjuk, majd az olajjal együtt, a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, és jól kidagasztjuk. A tésztát kettévesszük, felét összedolgozzuk, 1,5 dl tejben feloldott 4 evőkanál kakaóval. Letakarva, meleg helyen, a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítva átgyúrjuk, mindkét tésztát két részre osztjuk, és mindegyikből hosszú, vékony kígyót sodrunk. Egy-egy színt egymásra fektetünk, és befonjuk. A végén, a fonatok végét összesodorjuk, és behajtjuk a kalács alá. 200 °C-ra előmelegített sütőben, mintegy 40 perc alatt, aranybarnára sütjük.