Receptek Főételek Hal Keszeg citrusokkal, édesköménnyel, sült karfiollal és mentamártással

Hozzávalók

1 darab keszeg
2 darab citrom
2 darab narancs
1 darab édeskömény
1 adag olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 adag friss kakukkfű
Sült karfiol mentamártással
1 darab karfiol
2 kanál olívaolaj
1 kávéskanál
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
5 szem mogyoró
1 marék menta
5 kanál görög joghurt
1 darab citrom

Elkészítés

1

Szedjük szét a karfiolt kisebb rózsákra. Tegyük lobogó, sós vízbe, és kb. 3 percig főzzük. Vegyük ki, jól csepegtessük le, majd helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsire. Öntsük rá az olajat, szórjuk meg sóval, borssal, édespaprikával és adjunk hozzá apróra vágott mogyorót. 200° C -on 10 perc alatt pirítsuk meg.

2

Tegyünk a turmixgépbe joghurtot, mentaleveleket, olívaolajat, sót, borsot, citromhéjat és mixeljük össze. A megpirított karfiolt szedjük ki egy tányérra, és öntsük rá a mentamártást.

3

A halat alaposan öblítsük le folyó víz alatt. Facsarjuk rá ½ citrom levét, és tegyük félre 20 percre.

4

A 1,5 citromot, a narancsokat és az édesköményt vágjuk vastag szeletekre. Melegítsük elő a sütőt 185 ° C-ra. Helyezzük a citrusszeleteket és az édeskömény darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe, csepegtessünk rá olívaolajat, szórjuk meg sóval és borssal, és adjunk hozzá friss kakukkfű ágakat. Helyezzük rájuk a halat, szórjuk meg sóval és öntsünk rá egy kis olívaolajat. A tartalmát csomagoljuk sütőpapírba, ennek köszönhetően a hal omlós és lédús lesz. Süssük kb. 20 percig.

5

Tálaljuk a sült karfiollal, a citrusokkal és az édesköménnyel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása