Receptek Desszertek Sütést igénylő Képviselőfánk szederrel

Hozzávalók

3 darab tojás
2 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
dl víz
10 dkg kristálycukor
dl étolaj
3 darab tojás
1 kanál porcukor
20 dkg szeder
3 darab tojás
1 tasak puncsos pudingpor
2 dl növényi tejszín (habbá verve)
15 dkg finomliszt

Leírás

A vizet, az olajjal, lábasban felforraljuk, ekkor beletesszük a lisztet és kis lángon átkeverjük. Levesszük a tűzről, egy kicsit várunk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük. Addig keverjük, míg egyneművé áll össze a massza, mint egy sűrű puding. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, diónyi nagyságú halmocskákat teszünk és keményre, zsemleszínűre sütjük. A sütő ajtaját, sütés közben nem szabad kinyitni. Ha kihűlt, a tetejét levágjuk, krémmel töltjük. Krém: Kis tejjel, a tojás sárgájával, simára keverjük a cukrot, a pudingport, majd beleöntjük a többi tejet és megfőzzük. A tojásfehérjét keményre verjük és a forró pudingba keverjük. Betöltéskor, belenyomjuk a cukrozott szeder szemeket és tejszínhabot nyomunk rá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4