Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a tehéntúrót. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kis lángon feloldjuk és ha kihűlt, a túrókrémhez tesszük. A masszát jól elkeverjük, majd hűtőszekrényben lehűtjük. Közben elkészítjük a tésztát. Felforraljuk a vizet, beletesszük a vajat, a cukrot és a sót. A tűzről levéve, beleszitáljuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg a massza összeáll és elválik az edény falától. Ezután ismét felforrósítjuk és az egészet áttesszük egy tálba. Belekeverünk egy tojást, a sütőport, végül hozzákeverjük a maradék tojást is. A tésztát csillagvégű nyomózsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kis halmokat nyomunk belőle. A sütőt 200 fokra melegítjük és a fánkokat 30 perc alatt, készre sütjük. Még melegen levágjuk a formák kalapját és a fánkokat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A fánkokat megtöltjük túrókrémmel, mindegyikbe 1 félbevágott eperszemet illesztünk. 1 levélke citromfűvel díszítjük, majd beborítjuk a kalapjával.