Hozzávalók

5 darab tojás
20 dkg finomliszt
2 dl víz
10 dkg porcukor
20 dkg zsír
10 dkg mák
3 dl növényi tejszín

Leírás

A tészta elkészítése: Egy lábasba, odateszem a vizet forrni a zsírral. Mikor forr, belekeverem a lisztet és fakanállal addig keverem, míg összeáll. A tűzről leveszem, és egyenként hozzákavarom a tojásokat, amivel szintén jól eldolgozom. Egy tepsit kikenek zsírral és kb. 5 centi távolságra, kis diónyi halmokat készítek. (A sütőt előmelegítem, teszek bele egy kis lábasba vizet.) Szép pirosra megsütöm. A tejszínt habbá verjük és belekeverjük a porcukorral elkevert darált mákot. A megsült fánkokat kettévágom, és a krémmel megtöltöm, majd porcukorral megszórva a tetejét, tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása