Kenyér pirospaprikával

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
2 dl tej
1 kk kristálycukor
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
3 dkg élesztő
4 kanál őrölt pirospaprika
70 dkg finomliszt

Leírás

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, a paprikával és a darált hagymával. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, az élesztős tejet és a vizet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, a duplájára kelesztjük. A tésztadarabokból cipókat formálunk és vajazott-lisztezett formába rakjuk őket. Hagyjuk kelni, 30 percig. Vízzel megspricceljük és 180°C-ra előmelegített sütőben, ropogósra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4