Kenyér chilivel

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
4 dl víz
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet chili paprika
1 darab élesztő
1 kg finomliszt

Leírás

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a lisztbe. Ragacsos, nokedlitészta szerű masszát kapunk, de így jó. Letakarva, legalább 6-8 órára, félretesszük keleszteni. Legjobb este bekeverni és másnap reggel megsütni. Felforrósítjuk a sütőt, 220 fokra. Egy fedeles jénait kivajazunk, kilisztezünk és belekotorjuk a megkelt masszát és megszórjuk chilivel. Lefedve sütjük, kb. 45-50 percig (tűpróba!). Ezután sütjük még, kb. 5 percig, fedő nélkül is, hogy szépen megpiruljon. Kiborítjuk a tálból.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4