Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az 1 kg lisztet, a 4 tojássárgáját, a 0,5 kg Rama-t, a sót és a langyos tejben felfuttatott élesztőt, összekeverjük. Közepes keménységű tésztát készítünk. 20-30 percig kelesztjük, majd 1-1,5 ujjnyi vastagságúra elnyújtjuk. A tetejét hossz- és keresztirányban megvágjuk, majd kiszaggatjuk. Egy egész tojást 2 csipet sóval és 1-2 cl tejjel összekeverünk és a tetejét ezzel kenjük meg, ecsettel. Ízlés szerint, a tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal, köménymaggal, vagy szezámmaggal. A tepsibe belepakoljuk és addig kelesztjük meleg, huzatmentes helyen, amíg másfél-kétszeresére meg nem dagad. 220 fokos, előmelegített kemencébe, vagy hagyományos sütőbe rakjuk. Kemencében, 10-15 percig sütjük. Hagyományos sütőben, 15-20 percig sütjük. A pogácsákat úgy helyezzük el a tepsin, hogy a távolság a pogácsák között, 2-3 ujjnyi legyen. Aranysárgára sütjük. Jó étvágyat!