Receptek Főételek Tészta Kelkáposztás carbonara spagetti

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
1 csomag spagetti
15 dkg sonka
5 dkg vaj
1 kanál étolaj
2 dl tejszín
1 marék parmezán (reszelt)
2 darab tojás
10 dkg bacon szalonna
1 csipet szerecsendió
1 fej kínai kel

Leírás

A húsféléket 3-4 mm-es csíkokra vágjuk és olvasztott margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és tovább pároljuk. Ha kész, megszórjuk a liszttel, ismét lepirítjuk, majd állandó kevergetés mellett, hozzáöntjük a tejszínt. Kevés szerecsendióval, frissen őrölt fehérborssal, sóval ízesítjük. Mindeközben, sós vízben kifőzzük a tésztát. A kész tésztát leöblítjük, jól leszűrjük és összeforgatjuk a már enyhén besűrűsödött szósszal. A tojássárgáját, közvetlenül a tálalás előtt adjuk a tésztához, összeforgatjuk, majd azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3