Receptek Levesek Kelkáposztafőzelék háziasan

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
4 darab burgonya
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított majoranna
1 csipet őrölt kömény
1 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
100 dkg kínai kel

Leírás

A kelkáposztát kettévágjuk, majd a torzsáját kivesszük, és leveleit laskára vágjuk. A burgonyát kockára vágjuk. Annyi sós, köménymagos vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi, beletesszük a füstölt kockát is. Világos rántást készítünk, amibe a tűzről félrehúzva, beletesszük a pirospaprikát, borsot, belenyomjuk a fokhagymát. Kevés vízzel felengedve, a félig főtt főzelékhez öntjük. Még 20 percet főzzük, néhányszor megkeverve.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4