Receptek Gyerekmenü Főételek Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dkg finomliszt
1 dl tejföl
30 dkg burgonya
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet majoranna
1 darab babérlevél
1 kk őrölt pirospaprika
1 kg kínai kel

Leírás

A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát annyi sós vízbe tesszük főni, hogy éppen ellepje. Világos, zsemleszínű rántást készítünk és ha a kel félig puha, berántjuk. Tejföllel tálaljuk. Szeletekre, vagy kockákra vágott burgonyával is szokták készíteni, ami együtt fő a kellel. Ízesíteni lehet tetszés szerint köménymaggal, majoránnával, kaporral vagy fokhagymával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4