Receptek Gyerekmenü Főételek Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
40 dkg finomliszt
4 gerezd fokhagyma
1 darab vöröshagyma
20 dkg burgonya
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg kínai kel

Leírás

A kelkáposztát megmossuk, a leveleit cikkere vágjuk, majd 1500 ml sós, forró vízbe rakjuk. A krumplit felkockázzuk és ezt is a vízbe tesszük, valamint beletesszük a majoránnát, a köménymag és a fokhagyma felét. A lisztet olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, köményt, fokhagymát, majd egy darabig fonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, simára keverjük egy kevés vízzel, majd apránként hozzáadjuk a kelkáposztához. Jól összeforraljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4