Hozzávalók

2 darab tojás
25 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
2 dl tejszín
1 kk őrölt fahéj
10 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
5 dkg mandula
10 dkg aszalt füge

Leírás

A sütőt bekapcsoljuk és közepesen forróra előmelegítjük. A puha Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A lisztet a fahéjjal és a szódabikarbónával összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejszínnel együtt. A mandulát durvára vágjuk, szintén a masszába keverjük. Ezután egy Ramával kikent, kb. 30 x 20 cm-es tepsibe, vagy tűzálló tálba simítjuk, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), 30-35 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4