Receptek Gyerekmenü Főételek Kati csirkesaslikja a kis természetjáróknak

Hozzávalók

500 g csirkemell
600 g burgonya
150 g bacon szalonna
1 darab cukkini
2 darab kaliforniai paprika
olívaolaj
őrölt fekete bors
A páchoz
2 kanál friss gyömbér (reszelt)
1 kanál szójaszósz
1 kanál méz
olívaolaj
1 kanál citromlé
1 tk szárított kakukkfű (morzsolt)
A szószhoz
150 g tejföl
1 kanál magos mustár
1 kanál metélőhagyma

Elkészítés

1

A pác elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat. Vágjuk fel a csirkemelleket 1 cm-es csíkokra, helyezzük a pácba egy órára.

2

A pácolás után szúrjuk át a nyárssal egy csirkedarab végét, majd húzzunk rá egy darab paprikát, végül húzzuk rá a csirke másik végét! Folytassuk a műveletet, amíg a nyárs tele nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olajjal.

3

Vágjuk fel a bacont, a cukkinit és a paprikákat azonos méretű darabokra, és szúrjuk fel a nyársra a főtt burgonyával. A nagyobb krumplikat vágjuk ketté.

4

A szószhoz keverjük össze az összetevőket.

5

A nyársakat kerti grillen vagy közvetlenül a tábortűz felett készítsük el. A csirke mindkét oldalát 4 percig, a krumplikat pedig 15 percig grillezzük!

6

A szósszal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4