Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez egy ismert recept, de házilag sokkal jobb mint a bolti. A tojást keményre főzzük, hagyjuk kihűlni a vízben hogy jól elváljon a héja. Megpucoljuk és úgy vágjuk félbe, hogy utána a krémet vissza tudjuk tölteni. Mindig van selejt, de sebaj, abból lehet tojáskrém szendvicsre. A tojássárgáját villával összetörjük, őrölt fekete borssal, sóval, mustárral, tejföllel és majonézzel ízesítjük, hogy krémes állagú legyen. (Ne legyen híg!) Ezután visszatöltjük egy késsel a tojásfehérjébe, majd vagy kukoricasalátára, vagy a selejt tojásból készített tojássalátára helyezzük. Nem mindenki szereti, de néha leöntöm egy aszpikos réteggel, így jobban eláll. Ez nem más, mint egy húsleveskockát és sót feloldok vízben, hozzákeverek kis tejfölt, majd aszpikkal besűrítem. Az előzőleg hűtőben lehűtött tojásokra öntve, gyorsan megdermed és szebb lesz. A tojásokat petrezselyemlevéllel, vagy sajtkrém/pirosarany virágokkal lehet díszíteni.