Receptek Főételek Húsos ételek Karottás csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl étolaj
2 dl tejszín
2 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
2 egész csirkemell
40 dkg sárgarépa
1 kk Piros arany

Leírás

Serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítom az egyik apróra vágott vöröshagymát. Ebbe teszem a hosszú csíkokra vágott csirkemellet, majd felöntöm vízzel. Amíg a csirkemell fő a serpenyőben, hosszú, vékony csíkokra vágom a sárgarépát, apróra a fokhagymát és vékony szeletekre a paradicsomot. Először a fokhagymát, a paradicsomot, a sót, a tejszínt és a kakukkfüvet, majd pedig az egészet ellepő sárgarépát keverem hozzá finoman. Az egészet 5-10 percig főzöm még, amíg a víz elpárolog, a répás csirkéről. Pirítom még egy kicsit, majd elkeverem vele a finomra szelt másik fej vöröshagymát. Ezt követően, azonnal leveszem a tűzről. Egyedi, pikáns íze lesz így az ételnek, amelyet én legtöbbször ezüstrizzsel fogyasztok.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4