Receptek Levesek Karfiolleves

Hozzávalók

5 dkg finomliszt
1 dl tej
4 dkg zsír
1 csokor friss petrezselyem
1 csomag vegyes zöldség
50 dkg karfiol
l húsleves alaplé (vagy víz)

Leírás

A jól megmosott (kiáztatott) karfiolt bontsd rózsáira, s a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzd puhára. Közben a zsírral, a liszttel és a finomra vágott petrezselyemmel készíts világos rántást, s azt add a leveshez. Öntsd hozzá a tejet, jól forrald össze, s ha még szükséges, sózd és borsozd. (A levest olykor belefőzött galuskával dúsítva kínáljuk.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4