Receptek Gyerekmenü Főételek Karfiolfasírt mindössze 5 hozzávalóból

Hozzávalók

1 fej karfiol
1 fej vöröshagyma
50 g parmezán (reszelt)
60 g zsemlemorzsa
1 darab tojás
2 csipet

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

2

Mossuk meg a karfiolt, szedjük szét rózsákra, s főzzük sós, lobogó vízben 5-10 percig.

3

Öntsük le a vizet a karfiolról, s tegyük az aprítóba. Zúzzuk össze, de csak annyira, hogy “rizsszerű” állaga legyen. (Ne aprítsuk túl, nem jó, ha teljesen sima, krémes masszát kapunk.)

4

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a sajtot, a zsemlemorzsát, a tojást, s végül egy csipet sót, keverjük el.

5

Formáljunk (vizes) kézzel kis golyókat vagy rudakat a masszából, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 15-20 percig mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.

6

Tipp: A karfiolfasírt főételként vagy köretként, de kiránduláshoz és piknikhez is kiváló nasi.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4