Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Mossuk meg a karfiolt, szedjük szét rózsákra, s főzzük sós, lobogó vízben 5-10 percig.
Öntsük le a vizet a karfiolról, s tegyük az aprítóba. Zúzzuk össze, de csak annyira, hogy “rizsszerű” állaga legyen. (Ne aprítsuk túl, nem jó, ha teljesen sima, krémes masszát kapunk.)
Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a sajtot, a zsemlemorzsát, a tojást, s végül egy csipet sót, keverjük el.
Formáljunk (vizes) kézzel kis golyókat vagy rudakat a masszából, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 15-20 percig mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.
Tipp: A karfiolfasírt főételként vagy köretként, de kiránduláshoz és piknikhez is kiváló nasi.