Receptek Levesek Karfiol krémleves

Hozzávalók

800 g karfiol
1 fej vöröshagyma
300 g trappista sajt
750 milliliter víz (vagy levesalap)
250 milliliter tejszín
1 kanál mustár
1 kevés étolaj
1 kevés
1 kevés őrölt fekete bors
1 kevés friss petrezselyem
1 darab bagett

Elkészítés

1

Reszeljük le a sajtot, vágjuk a hagymát apró darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira.

2

Hevítsük fel az olajat serpenyőben, pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a karfiolt is és süssük 4 percig.

3

Öntsünk rá vizet vagy levesalapot, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára (kb. 15 perc alatt).

4

Pürésítsük, adjuk hozzá a tejszínt, mustárt, reszelt sajtot, és addig főzzük tovább, míg a sajt meg nem olvad.

5

Pirítsuk meg a kenyeret, olaj nélkül.

6

Tálaljuk a levest a kenyérrel, petrezselyemmel és egy kis reszelt sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4