Receptek Levesek Karfiol krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál mustár
1 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
1 darab babérlevél
200 g angol zeller
1 fej karfiol
1 csipet metélőhagyma
1 l alaplé

Leírás

Az apróra vágott hagymát és a felszeletelt zellerszárakat vajon, néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a babérleveleket, a kakukkfüvet, mustárt és felöntjük a csirke alaplével. Felforraljuk és alacsonyabbra véve a lángot, addig főzzük, míg a karfiol megpuhul. Botmixer segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd sóval és borssal ízesítjük. Végül újra felforraljuk a levest, majd azonnal tálaljuk: Tányérokba merjük és levesgyönggyel tálaljuk. Keverhetünk bele, finomra vágott snidlinget.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4