Karamellizált fehér csokis és málnás blondie

Hozzávalók

200 g sótlan vaj
250 g világos, puha barna cukor
300 g fehér csoki, apró darabokra vágva
2 közepes tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
300 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál finom só
150 g málna, megmosva és megszárítva

Az érett málna csak egy dolgot jelenthet: megérkezett a nyár. Hozzuk ki belőle a legtöbbet ezekkel a karamellizált fehér csokoládéval feldobott, kényeztető blondie-kkal. Édes, omlós és nagyon finom, ezeket újra és újra meg fogod sütni.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 4-es fokozatra, 180 ̊C-ra, légkeverés 160 ̊C-ra. Kenjünk ki és béleljünk ki egy 20 cm-es négyzet alakú sütőformát úgy, hogy a papír túlnyúljon.

2

Óvatosan olvasszuk fel a vajat, a cukor felét és a fehér csoki felét (előfordulhat, hogy szétválnak, de ne aggódjunk) egy kis edényben. Növeljük a hőfokot közepesen alacsony hőmérsékletre, és állandóan kevergetve 3 percig, vagy addig habarjuk, amíg a karamell egybe nem áll. Tegyük félre hűlni néhány percre, időnként megkeverve, amíg a massza össze nem áll.

3

Közben a tojásokat, a vaníliát és a maradék cukrot egy nagy tálban habosra keverjük. Óvatosan öntsük bele a meleg fehér csokis karamellt, közben keverjük simára. Hintsük bele a lisztet, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a maradék csokit.

4

Öntsük az előkészített formába, simítsuk el a tetejét, majd szórjuk meg a málnával, néhányat részben belenyomkodva a tésztába. Süssük 30-35 percig, amíg megdermed és ropogós lesz a teteje, de a közepe kissé meginog; a közepébe szúrt nyársnak viszonylag tisztán kell kijönnie. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a formában. Légmentesen záródó edényben 5 napig eltartható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4