Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy édes, roppanós almának nehéz ellenállni. Ha pedig egy karamellizált réteget is kap, máris kész az ünnepi csemege. Nagyon egyszerű elkészíteni és biztosak vagyunk benne, hogy le fogja nyűhözni a család édesszájú tagjait. Kóstolja meg ezt a különleges karamellizált almát!
Az almákat meghámozom, csutkáját kiemelem, cikkekre vágom.
Egy vastag talpú, öntöttvas serpenyőben felforrósítom a vajat és halványbarnára pirítom. Ekkor beleteszek egy evőkanál barna cukrot és karamellizálom (tehát közepes lángon hagyom olvadni, kevergetés nélkül).
Ha már ez is halványbarna, akkor beleszórom az almacikkeket. Ezeket is hagyom jól lepirulni, csak ritkán keverem meg, ne törjem össze.
Közben rászórom a fahéjat is, olyan 10 perc alatt lesz készen.
Hideg fagyival, joghurttal, de csak úgy magában is isteni.