Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Kapros-gombás pulykacomb

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
20 dkg csiperkegomba
3 cl konyak
1 kanál szárított kapor
75 dkg pulykacomb
3 kanál finomliszt

Leírás

A pulykacombot kis kockákra vágom, megsózom, megborsozom, és lisztben megforgatom. A vajat megforrósítom, sárgára fonnyasztom rajta a megtisztított vöröshagymát és az összetört kapormagot. Ezután rádobom a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom. Állandóan kevergetem, hogy le ne égjen. Amikor a húskockák már barnáspirosak, rálocsolom a konyakot, és azonnal meggyújtom. A láng elhamvadása után, ráöntöm a tejszínt és a fehérbort. Citromlével ízesítem, majd befedve, gyakori kevergetés közben, puhára párolom. Hozzáadom a közben megtisztított és felszeletelt gombát. Készre párolom. Csak az utolsó pillanatban keverem bele a finomra vágott kaprot, és felöntöm még egy kis tejszínnel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4