Hozzávalók

20 dkg kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
5 cl ecet
1 fej lilahagyma
2 rúd egész fahéj
3 kanál zselatin (dzsemfix)
1 dl alma cider
1 darab lila káposzta
2 darab őrölt ánizs

Leírás

A hagymát felszeleteljük, majd a zsiradékban, puhára sütjük a fahéj rúddal és ánizzsal. Közben, vékonyan felszeleteljük a káposztát, vagy legyaluljuk. A hagymához öntjük az ecetet, almabort és a cukrot, majd elkeverjük. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a káposzta csíkokat és elkeverjük. Fedő alatt, alacsony hőfokon, 30 percig rotyogtatjuk. A körtét megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, kis kockákra aprítjuk és a káposztába keverjük. További 20-30 percig főzzük, majd leturmixoljuk. Mielőtt kész lenne, belekeverjük a dzsemfixet és kiforraljuk. Üvegekbe töltjük és száraz-dunsztoljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4