Receptek Levesek Kaporleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tej
10 dkg vaj
1 dl tejszín
3 dkg rizs
1 csipet ételízesítő
2 kanál szárított kapor
3 kanál finomliszt

Leírás

3 evőkanál liszthez, adjunk 10 dkg vajat, majd élénk tűzön, készítsünk belőle világos rántást. Tegyünk bele 2 evőkanál finomra vágott, zsenge kaporlevelet. Kb. fél percnyi fonnyasztás után, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, engedjük fel 1,1 liter vízzel. Utána öntsünk rá 2 dl tejet, adjunk hozzá 3 dkg (1 púpozott evőkanál) előzőleg megmosott rizst, 1 púpozott mokkáskanál sót, majd néhányszor megkeverve, lassan főzzük, kb. 10 percig, amíg a rizs megpuhul. A levest melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4