Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
3 evőkanál liszthez, adjunk 10 dkg vajat, majd élénk tűzön, készítsünk belőle világos rántást. Tegyünk bele 2 evőkanál finomra vágott, zsenge kaporlevelet. Kb. fél percnyi fonnyasztás után, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, engedjük fel 1,1 liter vízzel. Utána öntsünk rá 2 dl tejet, adjunk hozzá 3 dkg (1 púpozott evőkanál) előzőleg megmosott rizst, 1 púpozott mokkáskanál sót, majd néhányszor megkeverve, lassan főzzük, kb. 10 percig, amíg a rizs megpuhul. A levest melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.