Receptek Főételek Húsos ételek Kanizsai rakott hús

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dl tejföl
2 darab vöröshagyma
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
80 dkg sertés tarja
10 dkg zsír
2 dl száraz fehérbor
2 darab babérlevél
10 dkg trappista sajt
1 csipet ételízesítő
1 fej karfiol
2 dl alaplé

Leírás

A karfiol rózsáira szedjük, és sós, forró vízben puhára pároljuk. A burgonyát megpucolva, vékony karikára vágjuk, és ráhelyezzük a babérlevelet. A felét zsírral kikent tűzálló edénybe rakjuk, megsózzuk borsozzuk. Ráhelyezzük a karikára szeletelt hagymafelét, és erre a hússzeleteket, majd a kimaradt anyagokat szépen sorjában rátesszük. Megsózzuk, borsozzuk, és a krumplival betakarjuk. Rárakjuk a karfiolrózsákat. Leöntjük a fehérborral és a csontlével. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, majd lefedve puhára pároljuk, 45-50 percig, a sütőben. Ezután tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Tetejét kissé lepirítjuk. Forrón tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4