Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe rakjuk, a felsorolás sorrendjében és a tésztát dagasztó, kelesztő programmal elkészítjük. (A tésztához kell: 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott vaj, kevés só, 2 kiskanál cukor, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő.) Mialatt a tészta készül, 10 dkg jól megmosott mazsolát, egy kevés rumban megáztatunk. A megkelt tésztát, kb. 50 X 30 cm-es nagyságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát, először 1 csomag vaníliás cukorral kikevert vajjal megkenjük. Erre terítjük a mazsolát, majd az áztatórummal meglocsoljuk, kevés kakaóporral megszórjuk és erre tesszük rá a darált dió-cukor keverékét. A tésztát szorosan összetekerjük és a két végét összeillesztve, koszorú alakban, a kikent, nagy tepsibe fektetjük. A koszorú külső felét, kb. 2 cm-es közökben, késsel úgy vágjuk be, hogy a belső fele egészben maradjon (így a töltelék kilátszik belőle). A tetejét tojássárgájával megkenjük és forró sütőbe toljuk. 5 percig erős, majd takaréklánggal, szép pirosra sütjük. Ha a tészta kihűlt, egy tálra átfektetjük és a tetejére, vékony sugárban, citrommázat csorgatunk, ami nemcsak díszíti, de ízesíti is. (A mázhoz kevés porcukrot, annyi citromlével keverünk össze, hogy éppen folyós legyen.)