Hozzávalók

1 kevés tengeri só
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
2 kk kristálycukor (+15 dkg töltelékhez)
10 dkg vaj (olvasztott +10 dkg töltelékhez)
2 darab tojás
dkg élesztő
25 dkg rétesliszt
10 dkg mazsola
25 dkg dió

Leírás

A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe rakjuk, a felsorolás sorrendjében és a tésztát dagasztó, kelesztő programmal elkészítjük. (A tésztához kell: 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott vaj, kevés só, 2 kiskanál cukor, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő.) Mialatt a tészta készül, 10 dkg jól megmosott mazsolát, egy kevés rumban megáztatunk. A megkelt tésztát, kb. 50 X 30 cm-es nagyságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát, először 1 csomag vaníliás cukorral kikevert vajjal megkenjük. Erre terítjük a mazsolát, majd az áztatórummal meglocsoljuk, kevés kakaóporral megszórjuk és erre tesszük rá a darált dió-cukor keverékét. A tésztát szorosan összetekerjük és a két végét összeillesztve, koszorú alakban, a kikent, nagy tepsibe fektetjük. A koszorú külső felét, kb. 2 cm-es közökben, késsel úgy vágjuk be, hogy a belső fele egészben maradjon (így a töltelék kilátszik belőle). A tetejét tojássárgájával megkenjük és forró sütőbe toljuk. 5 percig erős, majd takaréklánggal, szép pirosra sütjük. Ha a tészta kihűlt, egy tálra átfektetjük és a tetejére, vékony sugárban, citrommázat csorgatunk, ami nemcsak díszíti, de ízesíti is. (A mázhoz kevés porcukrot, annyi citromlével keverünk össze, hogy éppen folyós legyen.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4