Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Megmostam, majd csinos darabokra vágtam a kakasmellet és a zöldségeket. A zöldségeket ízlés szerint, lehet hasábokra, vagy kerek formára is szeletelni. Én ez utóbbit tettem. Egy nagyobb fazékban, olívaolajat hevítettem, majd az apróra vágott hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítottam. Beletettem a csirkemellet és mikor a csirkemell elkezdett fehéredni, akkor felöntöttem vízzel, majd hozzáadtam a zöldségeket. A borsót nem muszáj ilyenkor beletenni, mert annak kevesebb főzési idő kell, így azt később is hozzátehetjük. Ezután következett a fűszerezés. Só, pici bors, delikát, petrezselyem és tárkony. Mikor minden zöldség megpuhult (különösen figyeljünk a répára), akkor következhet a habarás. Én főzőtejszínt és két evőkanál lisztet használtam, de ha elég sűrűnek találjuk a levest, a lisztet elhagyhatjuk. Keverjük ki a tejszínt és a lisztet csomómentesre, majd a levesből kanalazzunk ki némi levet. Ha a habarás hőmérséklete megközelíti a leves hőmérsékletét, akkor vegyük le a tűzről és öntsük bele a levesbe, majd kavargassuk el. Ekkor karikázzunk fel egy citromot és 3-4 karikát tegyünk a levesbe. Ezután helyezzük vissza a tűhelyre és pár perc forralás után, levesünk kész is. Tipp! Tehetünk a levesbe gombát és kis kelkáposztát is! Ellenőrizzük a fűszerezést, még ilyenkor lehet pótolni, amiből keveset sikerült hozzáadni.