Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
1 dl tejbe, 1 tk. cukrot keverünk. Meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, maradék cukrot és összekeverjük. Kétfelé választjuk a száraz keveréket. Utána az egyikbe, beletesszük a kakaót. A maradék tejet, az olajjal összekeverjük, majd a két száraz hozzávalóba, elfelezve beleöntjük. Ugyanígy a felfutott élesztőt is. Mindkét adagot kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezünktől. Letakarva, szobahőfokon, 1 órát kelesztjük. Három rudat sodrunk belőle (2 fehér, 1 kakaós, az vastagabb lesz) és összefonjuk. A kalácsfonatokat megkenjük a felvert egész tojással. Még egy fél órát, így is kelesztjük. Maradék felvert tojással, még egyszer megkenjük. Készre sütjük (tűpróba).