Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt a cukorral, 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk. 1 dl olajjal, sóval, a tojással, a maradék langyos tejben feloldott édesítőszerrel és az élesztős tejjel felverjük, kidolgozzuk. (Lágy tésztát kell, hogy kapjunk és egy kicsit ragad is.). Elfelezzük a tésztát. Az egyik felébe a maradék olajat tesszük és kis adagokban hozzáadjuk, a fahéjjal elkevert kakaót. Simára dolgozzuk. (Elég nagy türelem kell hozzá, de tökéletesen eldolgozható.) Mind a két tésztát, 3–3 cipóra osztjuk. Minden cipót azonos vastagságúra nyújtunk. A barna kerül alulra, ráhelyezzük a fehér tésztát. Feltekerjük, tepsiben, egymástól kissé távolabb helyezzük el őket. (Én szilikonos sütőpapírra szoktam tenni.) 1 órát, langyos helyen pihentetjük. Közben 2X-3X megkenjük a felvert tojással. Meleg sütőben, pirosra sütjük.