Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Kacsamell meggymártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
10 dkg vaj
1 csipet egész fekete bors (egész)
5 dkg porcukor
1 marék szárított kakukkfű
1 csipet őrölt szegfűszeg
50 dkg áfonya
50 dkg meggy (befőtt)
2 kanál keményítő
4 darab kacsamell

Leírás

A fokhagymát a kakukkfűvel és az olívaolajjal turmixoljuk. A kacsamell bőrét sakktábla szerűen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a zöldfűszeres páccal. A meggyet vajon átpároljuk, néhány szem szegfűszeggel. Hozzáadhatjuk néhány perc után, az áfonyát, porcukrot, sót és egy csipetnyi borsot. Öntsük kevés vizet a mártáshoz, és főzzük fel. A serpenyőt felhevítjük, és belehelyezzük a kacsamellet, bőrös felével lefelé, majd egyenletes hő alatt megsütjük, 12-15 perc alatt. A mártást vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, és adunk a mártáshoz még hideg vajat. Keverjük el, akkor jó a meggyragu, ha a vaj elolvadt. A kacsamellet szeletekre vágjuk. A meggyraguból a tányérra rakunk, és rárakjuk a kacsamellszeleteket. Köretnek rizs, vagy burgonya köret is tökéletes.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.06.
Rendelj most
2n 7ó
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.06.
Rendelj most
2n 7ó
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4