Hozzávalók

2 dl tej
3 kanál kristálycukor
1 csomag habfixáló
1 csomag zselatin
10 darab babapiskóta
3 doboz natúr joghurt
3 darab őszibarack
1 csomag tejszínhabpótló por

Leírás

A 3 joghurtot és a 3 evőkanál cukrot egy edénybe tesszük, és elkezdjük melegíteni. Amíg a joghurt melegszik, addig a zselatint 1 dl meleg vízzel összekeverjük. A joghurthoz öntjük, és kavargatás mellett felforraljuk. Ha felforrt, félretesszük hűlni. A babapiskótákat kb. 1 cm-es kis darabokra szeleteljük Ha ez is kész, akkor 2 dl hideg tejbe beletesszük a tejszínhabport, a habfixálót, és robotgéppel kemény habbá felverjük. A felvert habhoz hozzákeverem a kihűlt joghurtos krémet, majd a babapiskótát is. Egy őzgerincformát (vagy bármilyen más kisebb sütőformát, amink van) kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a joghurtos szelet masszáját. Az egészet 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Ezt követően, kivesszük a hűtőből a formát. Az így elkészült joghurtos süteményt, az alufóliával együtt kiemeljük a formából, és kicsomagoljuk. A joghurtos süteményt, egy éles késsel most már szépen fel tudjuk szeletelni. Kakaóval meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4