Hozzávalók

1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt (+5 ek töltelékbe)
10 dkg kristálycukor (+15 dkg töltelékbe)
1 pohár tejföl
4 darab tojás (+4 db fehérje töltelékbe)
15 dkg margarin
4 pohár natúr joghurt

Leírás

A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találnánk, akkor tegyünk bele egy kis tejfölt. 30 percre, hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a fölvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére. Előmelegített sütőben, 35 percig sütjük, 180 fokon. Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4