Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A piskótához, a cukrot és a vajat, vagy sütőmargarint, a tojássárgával, habosra keverjük. Ezután beletesszük a lisztet, a kakaóport, a fahéjat, majd mindezt jól összekeverjük egy kevés tejjel. A kemény habbá felvert tojásfehérjét is, óvatosan hozzátesszük. A masszát vajjal, vagy sütőmargarinnal kikent, kilisztezett, kerek sütőformába öntjük. Először 180 fokos, előmelegített sütőben, 20 percig, majd ezt követően 150 fokon, még további negyed óráig sütjük. Amíg a tészta sül, addig a gőz fölött, a darabokra tört tortabevonót, vagy az egyszerű étcsokoládét megolvasztjuk. Vigyázat, óvatos keverés mellett, pillanatok alatt folyóssá válik! Ezt követően, egy tiszta fémtálcára öntjük a csokoládét, és egy késsel, néhány milliméteres vastagságúra elsimítjuk. Ebből, néhány egyszerű mozdulattal készül a csokiforgács. Megszilárdulva, tökéletes díszítésül szolgál, így lehetőleg több tucatot készítsünk belőle. Ha elsőre nem sikerülne, nem szabad feladni, hisz a csokoládé újbóli felolvasztását követően, még mindig próbálkozhatunk. Sima csokiforgáccsal is díszíthetjük, ez persze sokkal egyszerűbb. Ha elkészült a kakaós piskóta, és már ki is hűlt, kettévágjuk, majd megkenjük házi eperlekvárral. Erre rászórjuk az epret, a szedret, majd a géppel felvert, tejszínes, joghurtos, vaníliás krém 1/3-val megkenjük. Ráhelyezzük a másik fél tortalapot is, majd bevonjuk a maradék tejszínes krémmel. Az oldalát, dióval burkoljuk. A tetejét szép eperszemekkel díszítjük.